9 Şubat 2011 Çarşamba

FİLM KRİTİK: The Troll Hunter (Trolljegeren) (2010)

Üç üniversite öğrencisi genç, Norveç’in kırsal kesiminde, peş peşe gerçekleşen şüpheli ayı ölümleriyle ilgili bir araştırma yapmaya başlarlar. Görüştükleri uzmanlar ve lisanslı ayı avcıları, bunu yapanın kaçak bir ayı avcısı olduğunu düşünmektedirler. Böylece gençler bahsedilen kaçak avcı olduğunu düşündükleri bir adamın peşine takılırlar. Garip davranışları olan bu adamın aslında bir troll avcısı oluğunu keşfedeler.

1999 yılında The Blair Witch Project’in başlattığı ‘gerçekmiş gibi’ yapan filmler furyası son birkaç yılda iyice coşmuş vaziyette. [REC], The Last Exorcism, Cloverfield gibi güzel örneklerin yanı sıra Monsters, Diary of the Dead gibi vasat örnekler de çıktı karşımıza. Bu filmde de İskandinav efsanelerinde ve masallarında yer alan troll’lerin gerçekte var olduğunu öğrenen ve peşlerine düşen gençleri izliyoruz. Oldukça keyifli, eğlenceli, yer yer komik bir film. Arka planda izlediğimiz Norveç’in güzelim doğası da cabası.

Not: Kimi tabloları Burzum albümlerinin kapaklarını süsleyen Norveçli ressam Theodor Kittelsen’in troll resimleri de meşhurdur. İlgilenenlerin bir göz atmalarını öneririm.

http://www.imdb.com/title/tt1740707/

Hiç yorum yok: