11 Şubat 2011 Cuma

FİLM KRİTİK: Darkness Falls (2003)

150 yıl kadar evvel Darkness Falls isimli kasabada çocukları pek seven bir kadıncağız, süt dişi düşen her çocuğa para vermesiyle tanınır. Derken bir gün korkunç bir kaza geçirir ve yüzü fena halde yanar. O günden sonra güneşe çıkamaz. Geceleri evden çıktığında da bir maske takar. Kasabadaki çocuklardan ikisinin ortadan kaybolması yüzünden suçlanır ve idam edilir. Ancak suçsuz olarak infaz edildiğini söyleyerek kasabayı ve kasaba halkını lanetler. Çocuklar ertesi sabah bulunsa da iş işten geçmiştir.

Günümüze geldiğimizdeyse Kyle isimli çocuk son dişini düşürdüğü gece odasında bir şey gördüğünü söyleyerek annesinin yanına koşar. Annesi tabii ki buna inanmaz ve bir şey olmadığını ispatlamak için oğlunun odasına gider ancak ‘bir şey’ vardır ve anneyi vahşice öldürür. Sağ kurtulmayı başaran Kyle koruyucu bir ailenin yanına verilir ve kasabadan ayrılır. Bu olaydan 12 yıl sonra Kyle, eski kız arkadaşının çağrısı üzerine kasabaya tekrar döner. Zira genç kızın küçük kardeşi geceleri bir şeyin geldiğini söyleyerek uyuyamamaktadır.

best-horror-movies.com sitesinin yayınladığı En İyi 100 Korku Filmi listesinde yer aldığı için merak edip izlediğim bu film beni kesinlikle hayal kırıklığına uğrattı. Böylesi vasat bir filmin böyle bir listeye neden dahil edildiğini pek anlayamadım doğrusu. “Diş Perisi” gibi korku sinemasında daha önce pek işlenmemiş bir konuya el atmış olabilir ancak film son derece sıradan bir korku filmi olmaktan öteye gidememiş.

http://www.imdb.com/title/tt0282209/

Hiç yorum yok: