14 Ocak 2011 Cuma

FİLM KRİTİK: The Last Exorcism (2010)

Vaiz Cotton Marcus küçük yaşlardan beri vaaz vermekte ve şeytan çıkarma ayinleri düzenlemektedir. Aslında insanların şeytan tarafından ele geçirilmesine ve şeytan kovma ayinlerine inanmamaktadır. Ancak ehil olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilen ayinlerde insanların, özellikle de çocukların ölebileceğini düşündüğü için kendisine müracaat eden kişilere küçük bir şov düzenleyerek, psikolojik olarak şeytandan kurtulduklarına inanmalarını sağlamaktadır. Bu işi nasıl yürüttüğünü göstermek için de son yapacağı ayinin bir kameraman ve muhabir tarafından görüntülenmesine izin verir.

Film hakkında insanların neler yazdığına baktım da, bunun hayatında seyrettiği en kötü film olduğunu söyleyen insanlar acaba bu filmden ne bekliyorlardı çok merak ediyorum. William Peter Blatty’nin The Exorcist’inin devamını mı ya da onun kalitesinde bir film mi?

Doğrusu benim beklentimi karşılayan bir film oldu. Korku sineması için bir başyapıt veya kilometre taşı denemez elbette ancak bahsedildiği gibi berbat bir film de değil. Özellikle vaizin gerçekten ayin düzenlemeyip insanlara gösteri sunuyor olması fikrini oldukça keyifli ve orijinal buldum.

Sanki gerçekmiş gibi yaparak el kamerasıyla veya televiyon kamerasıyla çekilen filmler furyası artık biraz sıkıntı verici olmaya başladı. Her yıl bu tipte bir veya iki film görmemiz mümkün. İlk kullanıldığında özgün bir fikir olduğunu kabul etmek lazım ama sıklıkla kullanıldıkça can sıkıcı bir hal almaya başlıyor.

Tuhaf gelecek belki ama bence filmin bir eksisi afişinde resmedilen sahnenin filmde yer almıyor olması.

Tüm korku filmi severlere, fazla bir beklenti içinde olmadan seyretmelerini tavsiye ederim.

http://www.imdb.com/title/tt1320244/

Hiç yorum yok: