13 Ocak 2011 Perşembe

FİLM KRİTİK: Amer (2009)

Giallo tutkunu iki genç bir araya gelirler ve türün alameti farikalarından seks, siyah deri eldiven, tuhaf açılı çekimler, kurbanı takip eden gizemli katil, parlayan cinayet aleti gibi unsurları içeren bir film çekmeye karar verirler. Ancak filmde sadece bunların olmasını, bunlar dışında başka bir şeyin yer almamasını istemektedirler. Ve sonuçta ortaya Amer çıkar.

Gerçekten de filmde bunlar dışında başka bir şey yok mu? Var elbette. İlk bakışta izleyenin gözüne çarpmayan öyküsünde aslında Ana isimli kızın hayatının üç evresi anlatılmakta. Ancak yukarıda saydığım unsurlar mümkün olduğunca ön plana çıkartılarak gerçekleştirilmekte. Dolayısıyla film giallo hastaları dışında (giallo severler demiyorum, “hastaları”) diğer izleyiciler için sıkıcı hatta manasız bir deneyime dönüşebilir. Türe yabancı olanlara ise Lucio Fulci, Mario Bava ve Dario Argento gibi ustaların filmleriyle başlamalarını öneririm.

Heavy Metal ve alt türlerinde, gitar solo önemli bir yer ihtiva eder. Çoğu şarkının doruk noktasıdır solosu. Ancak tamamı gitar solodon oluşan parçaların olduğu bir albümü dinlemek de çok keyif verici olmayacaktır. Gitar solo, şarkının içinde bir anlam kazanır, tek başına değil! Dolayısıyla bu filmi de baştan sona gitar sololarla dolu bir albüm olarak düşünmek mümkün. İşte bana göre sıkıcı ve manasız olmasının nedeni de bu.

http://www.imdb.com/title/tt1426352/

Hiç yorum yok: