28 Ekim 2010 Perşembe

DİZİ KRİTİK: Paradox

Prometheus Innovation isimli uzay araştırmaları laboratuarından bir fizikçi polis merkezinden, iyi bir dedektif göndermelerini talep eder. Gönderilen dedektife bir dizi fotoğraf gösterir. Fotoğraflarda bir şiddet olayına ait olduğu izlenimi veren görütüler vardır. İşin ilginç yanı fotoğrafların bir önceki gece araştırma merkezinin uydusu tarafından gönderilmiş olması ve gönderilme anından yaklaşık 18 saat sonrasının tarihini taşıyor olmalarıdır. Fotoğrafların, gerçekleşecek bir terör olayıyla alakalı ipuçları içerdiğini düşünerek araştırmaya başlarlar.

İlgi çekici bir konu olduğunu kabul ediyorum ama dizinin menşei İngiltere olunca bir şeyler eksik kalıyor sanki. Bu dizide de durum bu. Enteresan mevzular gelişiyor ama tempo olması gerekirken tuhaf bir durgunluk, tutukluk hakim. İzlenebiliyor ama sahip olduğu heyecan potansiyelini yeterince iyi değerlendiremiyor.

http://www.imdb.com/title/tt1460746/

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

İngiltere olunca niye bir şeyler eksik kalsın yahu. Çoğu amerikan dizisinden kat kat iyi bir dizi. İkinci sezonunun gelmeyecek olması büyük bir saçmalık, öyle dersen katılırım. Ama ilk sezonu itibariyle gayet izlenebilir bir dizi. Aksiyonu da, gizemi de, gerilimi de yerinde olan bir dizi diyeyim hatta. :)

Hatta şöyle de bir yazı yazmıştım;
http://cineshoot.blogspot.com/2009/12/2-guncel-dizi-tavsiyesi-paradox-ve.html