23 Mayıs 2010 Pazar

FİLM KRİTİK: Solomon Kane (2009)

Acımasız bir asker olan Solomon Kane, günün birinde ruhunun lanetlendiğini ve cehenneme gideceğini öğrenir. Bunun üzerine savaşlardan elini eteğini çeker, bir daha insan öldürmemeye yemin ederek tövbekâr olur ve bir manastıra kapanır. Ancak bir süre sonra başrahip artık manastırı terk etmesi gerektiğini söyler. Yeninden yollara düşen Kane ettiği yemini tutmaya kararlıdır.

Solomon Kane; Conan, Red Sonja, Kull gibi Robert E. Howard’ın yarattığı bir karakter. Diğerleri gibi üstadın hikayeleri temel alınarak o da çizgi romana dönüştürülmüştür. Ülkemizde fazla tanınmayan bu karakterin ötekilerden farkı, maceralarının diğerleri gibi bilinmeyen eski çağlarda değil, Orta Çağ’da geçiyor olmasıdır. Diğer üç karakter arasında en sağlamı Conan olsa bile, şahsi fikrim Solomon Kane’in ondan bile karizmatik bir tipleme olduğu yönünde.

Film maalesef tam da beklediğim gibi vasat bir yapımdı. Hikaye güzel başlıyor ancak aynı sürükleyicilikte devam edemiyor ve yer yer sarkmaya başlıyor. Kostümler, dekorlar, oyunculuk gayet güzel olsa da senaryo ve yönetmenlik yerlerde sürünüyor. Muhtemelen devamı da çekilecek bu filmi sadece türe meraklı olanlara ve çizgi romanını sevenlere öneririm.

http://www.imdb.com/title/tt0970452/

Hiç yorum yok: