14 Aralık 2008 Pazar

Peliculas Para no Dormir (2006)

Six Films to Keep You Awake (Sizi Uyutmayacak Altı Film) şeklinde isminin çevirisini yapabileceğimiz bu seri, İspanyol televizyonu için çekilmiş, her biri 70-75 dakika uzunluğunda, bir korku filmleri serisi. Her ne kadar televizyon filmi olsalar da, bu durum sizi yanıltmasın. Şimdiye kadar izlediğim iki tanesi hem oyunculuk hem de hikaye olarak sinema filmlerini aratmayacak güzellikteydi. Gelelim izlediğimi söylediğim iki filmin konularına:

Para Entrar a Vivir (To Let)
Evli bir genç çift kendilerine yeni bir ev aramaktadırlar ve bu amaçla broşürünü buldukları bir evi görmeye giderler. Kapısında kendilerini emlakçının karşıladığı ev, tuhaf bir bölgede, henüz yeni kiracıların yerleşmediği boş bir apartmandadır. Ve tahmin edebileceğiniz üzere evi gezmeleri pek de sıradan geçmeyecektir.
http://www.imdb.com/title/tt0477311/

La Habitacion del Nino (The Baby’s Room)
Yine evli bir çiftimiz başrolde ve yeni bir eve taşınırlar. Bu çiftimizin bir de küçük bebekleri vardır. Bebek ayrı bir odada yatmaktadır ve gece uyanır da ağlarsa sesini duyabilmek için bebek telsizi alırlar. Ancak telsizde duydukları sadece bebeğin sesi olamayacaktır.
http://www.imdb.com/title/tt0430164/

Korku sinemasına ilgi duyanların beğeneceğini tahmin ediyorum her iki filmi de. Yaklaşık olarak son on yılda güzel korku filmi örnekleri sunan İspanyol sinemasının, önümüzdeki yıllarda daha da başarılı eserler üretmeye devam edeceğini düşünüyorum.

Hiç yorum yok: